Page content

Emotie-eten en eetbuien

Je bent hier waarschijnlijk beland omdat je het lastig vindt om ‘normaal’ met eten om te gaan. Wellicht heb je al heel wat lijnpogingen gedaan en moet je tot de conclusie komen dat je het je niet veel verder heeft gebracht.

 

emotie-etenHet is goed om te weten dat je niet de enige bent die een strijd levert met eten. Heel veel mensen, en vooral vrouwen, hebben last van emotie-eten, eetbuien of andere manieren van eten waardoor ze structureel te veel eten.

Het kan zijn dat je de moed verloren bent of dat je het lastig vindt om te geloven dat je ooit nog relaxed met eten om kan gaan.

En dat begrijp ik.

In mijn hoofd speelde het gevecht ook af. Ik nam me voor om sommige dingen niet meer te eten en voor een tijdje ging dat goed. Ik had het niet in huis. Ik voelde me goed, want ik at goed. Totdat….ach je weet het zelf wel. Alsof de spanning te hoog is of je niets anders meer kunt dan eten.

Zo zonde.

Met achteraf altijd die spijt. Dat volle gevoel. Wat een afgang…

Die momenten dat ik liever thuisbleef. Vooral niet met anderen.

Weet je, het was eenzaam. Niemand wist dat ik zo rommelende met mijn eten. Niemand zag hoe onzeker ik was. Ik stond nog zo ver af van wie ik vandaag ben. Ik moest mijn stappen nog zetten.

Ik deed dat. Ik wilde mezelf kunnen zijn. Ik wilde rust.

Als je last hebt van emotie-eten en van eetbuien dan is het allerbelangrijkste dat je bewustwording creƫert. Eten gaat namelijk nooit over eten. Het gaat over die laag eronder. Vaardigheden die je nog niet bezit. Woorden die je niet durft uit te spreken. Het gemis van vrijheid om jezelf te kunnen zijn. Verdriet, woede of angst. Over al die dingen die soms zo lastig zijn.

En om dit probleem op te lossen is het belangrijk dat je nieuwsgierig bent en het besluit neemt dat je je probleem met eten achter je gaat laten.

Je kunt het proberen op de oude manier met de oude manieren van denken over eten, je lijf en over jezelf. Het is goed om je te realiseren dat dit probleem juist een mindset probleem

Ik wil je graag meenemen naar die persoon die je over een klein jaar bent.

Want wie ben je als je niet meer dag in, dag uit met eten bezig bent? Als je weer geniet van eten? Als je alles mag eten en tegelijkertijd kunt luisteren naar je lichaam zodat je ook kunt stoppen als je genoeg hebt gehad? Als je blijer bent met jezelf? Als je van binnen voelt dat je vrij bent. Vrij om die dingen te doen die je aldoor voor je uitschoof. Wat doe je dan? Wat voor kleding draag je en met wie ga je om en met wie niet meer?

Serieus, sluit voor een moment je ogen. Wie ben je zonder je probleem met eten? Maak er verbinding mee en laat dit beeld je inspireren om je volgende stap te zetten.

Om je alvast op weg te helpen, heb ik vijf mooie dagen voor je vol inspiratie. Love the skin you’re in is een online programma waarin ik je kennis laat maken met een geheel andere manier van denken over jezelf. Bevrijdend noemden cursisten het. En zo is het ook bedoeld. Het programma kun je hier gratis bestellen.

Mocht je vragen hebben, stel ze gerust. Ik help je graag!